UNF Chemistry Camp 2018

Et brag af en sommerferie!

Uorganisk Kemi

På med kitlen!

Den uorganiske kemi dækker alle stoffer undtagen de, der hører under den organiske. Dette er en gigantisk gruppe af stoffer med vidt forskellige egenskaber, så der er meget at lære for en uorganisk kemiker.

Den store varietet af forbindelser i den uorganiske kemi bliver også afspejlet i alle de syntesemetoder som en uorganiker bruger, da der ofte skal nogle helt andre betingelser til for at drive reaktionen. På campen vil du blandt andet komme til at lave en uorganisk syntese af en silikone forbindelse ved navn polydimethylsiloxane.

Et andet område af den uorganiske kemi er den analytiske kemi som du vil komme til at elske! Blandt andet skal vi udføre en slags detektiv øvelse, hvor alle deltagere vil få en håndfuld ud af 40 mulige stoffer som skal identificeres.

Denne side er sidst opdateret d. 29. december 2017 af PST

Funfact: Vidste du at produktionen af svovlsyre H2SO4 bruges til at måle et lands økonomiske velstand? Svovlsyre bruges i næsten alle industrielle processer, lige fra at udvinde metaller fra dens malm til produktionen af nylon. Alt i alt er uorganiske kemikalier dem vi bruger aller mest af i hele verden.