UNF Chemistry Camp 2019

Uorganisk Kemi

På med kitlen!

Den uorganiske kemi dækker alle stoffer undtagen de, der hører under den organiske. Dette er en gigantisk gruppe af stoffer med vidt forskellige egenskaber, så der er meget at lære for en uorganisk kemiker.

Du vil komme til at stifte bekendtskab med analytisk kemi via ionbytning. Du vil også prøve at lave uorganiske synteser, hvor du skal fremstille din egen hoppebold af silikone, der kan læses mere om syntesen på polydimethylsiloxane. Yderligere vil du stifte bekendtskab med uorganisk materialekemi.

Et andet område af den uorganiske kemi er den analytiske kemi som du vil komme til at elske! Blandt andet skal vi udføre en slags detektiv øvelse, hvor alle deltagere vil få en håndfuld ud af 40 mulige stoffer som skal identificeres.

Denne side er sidst opdateret d. 31. december 2018 af KOKA

Funfact: Vidste du at produktionen af svovlsyre H2SO4 bruges til at måle et lands økonomiske velstand? Svovlsyre bruges i næsten alle industrielle processer, lige fra at udvinde metaller fra dens malm til produktionen af nylon. Alt i alt er uorganiske kemikalier dem vi bruger aller mest af i hele verden.