UNF Chemistry Camp 2019

Fagligt program

På med kitlen!

I den uge som Chemistry Camp 2019 varer vil du og de andre deltagere stifte bekendtskab med mange af kemiens mange grene. Især inden for den organiske og uorganiske kemi vil du komme til at få en god introduktion til mange forskellige synteseteknikker, så du vil komme hjem med en bred forståelse for kemi. De to områder er umongængelige, hvis man beskæftiger sig med kemi, biologi, geologi eller fysik. Så hvis du har en interesse inden for disse områder, vil der med garanti være noget for dig på campen. Du kan læse mere om den organiske og uorganiske kemi i menuen til højre.

Chemistry Camp er en af UNFs laboratorieorienterede camps, hvilket betyder at du i løbet af ugen vil komme til at lave synteser og forsøg der langt overgår dem man støder på i gymnasiet. Vi kommer til at arbejde i moderne laboratorier med apparatur der spiller en stor rolle i kemikeres hverdag.

Underviserne er engagerede frivillige fra blandt andet kemi studiet i Aarhus. Der er nok af os, så uanset hvilke faglige forudsætninger du har inden for kemien vil der altid være udfordringer til dit niveau og rig mulighed for at stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord, så du kan bruge ugen til at blive klogere på, om du vil vælge en kemirelateret uddannelse efter gymnasiet.

Forudsætningerne for at kunne deltage på campen er altså bare at du har interessen og går på, kommer lige fra eller skal til at gå på en gymnasial uddannelse. Vi er ligeglade med dine karakterer.

Ud over laboratoriearbejdet vil der også være spændene håndplukkede foredrag, studiebesøg, et par teoretiske øvelser og andre ud-ad-huset oplevelser.

Denne side er sidst opdateret d. 31. december 2018 af KOKA

Chemistry, the Cental Science

Næsten hver tidsperiode på jorden er navngivet efter et materiale, da opdagelsen af et nyt materiale bringer revolutionerende opfindelser med sig. I starten varmede man noget malm og fik en bronze legering ud, og på et tidspunkt varmede man noget malm sammen med trækul, og man fik jern ud af det.

Derfor er kemien nok den mest anvendelige videnskab og vil spille en endnu større rolle i fremtiden, hvor millioner af mennesker kommer til at stå og mangle rent drikkevand, og CO2 udslip truer vores atmosfære. Her skal nye, intelligente materialer udvikles, således vi kan løse morgendagens problemstillinger uden at skulle bruge 7x jordkloder for at dække vores behov.